Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-05@20:01:50 GMT

دغدغه‌های یک ناشر؛ مشکل کاغذ و آثار در انتظار چاپ

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۳۴۱۷۹

دغدغه‌های یک ناشر؛ مشکل کاغذ و آثار در انتظار چاپ

حجت‌ا‌لاسلام والمسلمین عبدالهادی اشرفی، مدیر تولید انتشارات بوستان کتاب در گفت‌وگو با  ایکنا درباره دریافت کاغذ دولتی گفت: به عنوان ناشری که در سال حداقل ۱۰۰ عنوان چاپ اول و ۲۰۰ عنوان بازچاپ داریم، میزان دریافت کاغذ با ارز دولتی از وزارت ارشاد کافی نبوده و حدود ۲۰ درصد نیاز ما بوده است؛ در واقع هزار بند کاغذ در دو نوبت از قم و ۵۰۰ بند کاغذ بالکی از تهران دریافت کردیم، از این رو کتاب‌هایی که در بازار متقاضی داشت در اولویت چاپ قرار گرفت و در برخی کتاب‌ها تعداد شمارگان کاهش یافت و برای برخی دیگر نیز کاغذ آزاد تهیه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مشکل کاغذ باعث شده، کتاب‌های بسیاری در انتظار چاپ باشند، تاکنون ۵۸ عنوان چاپ اول و ۶۰ عنوان نیز بازچاپ منتشر شده است و اگر وضعیت بهتری داشتیم، تعداد بازچاپ‌ها حدود دو برابر این میزان می‌شد. از کتاب‌های چاپ اول مهمی که در انتظار چاپ مانده‌اند می‌توان به اندیشه سیاسی علما، پیام‌های آسمانی (تفسیر کودکانه قرآن)، تفسیر آموزشی جلد ۹ و ۱۰ اشاره کرد.

اشرفی در ادامه درباره دخالت دولت در حل مشکل کاغذ گفت: قطعاً دخالت دولت بی‌تأثیر نیست، اما باید با نظارت کامل باشد و همین کاغذی که توزیع شده، اگر با نظارت بهتری انجام می‌شد، کمک بسیاری به ناشران می‌کرد. در مرحله اول توزیع، کاغذ برای ناشرانی اختصاص یافته بود که نیاز کمتری داشتند؛ بنابراین اگر با برنامه‌ریزی، کنترل و نظارت بهتری انجام می‌شد، کمک کننده بود.

وی با اشاره به گرانی کتاب‌ها با وجود چاپ آن‌ها با کاغذ دولتی بیان کرد: کتاب‌هایی که با ارز دولتی چاپ کرده‌ایم، نسبت به قبل، قیمت کتاب‌ها، اندکی افزایش یافته است و سعی کردیم قیمت‌ها متعادل‌تر باشد، اما کاغذ‌های با ارز آزاد، گران‌تر از این‌ها هستند. البته هزینه‌های دیگر نیز در قیمت کتاب‌ها مؤثر بوده است، هزینه لیتوگرافی نسبت به قبل پنج برابر شده است و یا مواد چاپ و صحافی از جمله افزایش ۵ تا 6 برابر مرکب در قیمت نهایی کتاب مؤثر بوده است.

اشرفی در ادامه با اشاره به آثار ادامه روند کاهش تولید کتاب به ویژه کتاب‌های دینی گفت: سنجش روند توسعه فرهنگ یک کشور بستگی به میزان تولید کتاب و کتابخوانی آن دارد، متأسفانه در سال‌های اخیر مشکل کتابخوانی، مشکل اصلی بود و اکنون تولید کتاب نیز بر آن افزوده شده است. در بحبوحه مشکلات اقتصاد نشر کشور، ناشران ترجیح می‌دهند کتاب‌های عمومی‌تر و در اغلب موارد کتاب‌هایی که بازار فروش بیشتری دارند، منتشر کنند و از تعداد کتاب‌های تخصصی کاسته می‌شود. همچنین کاهش تعداد کتاب‌های کیفی را شاهد خواهیم بود.

مدیر تولید انتشارات بوستان کتاب تصریح کرد: باید به اقتصاد نشر رسیدگی و یک علاج جدی برای آن اندیشیده شود. توزیع کاغذ دولتی یک راه حل قطعی نیست و مقطعی است. تقویت تولید داخلی و احیای کارخانه‌های کاغذ موجود می‌تواند یکی از راه‌حل‌های مناسب برای حل این مشکل باشد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: بوستان کتاب کاغذ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۴۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است

محمدحسن شاهنگی، دبیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، نویسنده و پژوهشگر درباره آفت‌هایی که هر ساله دامن نمایشگاه کتاب تهران را می‌گیرد، گفت: اولین آسیب دولتی‌زدگی یا ارگان‌زدگی نمایشگاه کتاب است. اهتمام بیش از حد به نهاد‌ها و ناشران دولتی آفتی است که گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب می‌شود. اینکه مکان، متراژ و موقعیت جغرافیایی غرفه در کجا قرار گیرد و ارگان‌ها و انتشارات دولتی در اولویتِ بهره‌مندی از تسهیلات قرار می‌گیرند؛ در حالی باید سایر ناشرانی که در وادی گفتمان انقلاب اسلامی هستند، از تسهیلات برخوردار باشند.

شاهنگی ادامه داد: اگر قرار است تسهیلاتی به ناشران داده شود، باید تمام غرفه‌داران و ناشران از تسهیلات یکسانی بهره‌مند شوند. اگر در موارد تخلف بنا به اجرا شدن قوانین است، باید با تمام ناشران یکسان رفتار شود. اینگونه نباشد که اگر غرفه‌ای منتصب به یک نهاد ارگانی است، از مجازات و اعمال قوانین معاف شود. در مقابل ناشرانی که وابستگی دولتی ندارند، حداکثر مجازات در قبالشان اعمال شود. 

دبیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عدم انتفاع قابل قبول به فعالان مردمی، جوانان، ناشر - مولفان، ناشران جوان یا نوپا و استارتاپ‌های فعال در حوزه تعویض، تبادل و امانت کتاب را دومین آسیب نمایشگاه کتاب دانست و افزود: چقدر فعالان این حوزه برای مردم شناخته شده هستند؟ نشر‌های الکترونیک آنطور که باید در جامعه ایرانی شناخته شده نیستند و نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌تواند به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور عناویت ویژه‌ای را به آن حوزه داشته باشد.

وی با بیان اینکه سومین آسیب غفلت از گردشگری فرهنگی است، توضیح داد: کتاب ذیل صنایع خلاق فرهنگی می‌گنجد. بر اساس جایگاه کتاب پیرامون فعالیت‌های فرهنگسازی و گفتمان‌سازی، باید مباحثی همچون اقتصاد نشر، فرهنگ نشر، سیاست نشر و رسانه نشر را برای مخاطب باز کنیم. نمایشگاه کتاب تهران یک فرصت فرهنگی و تبلیغی ایده‌آل است، که از بُعد بین‌المللی و از منظر دیپلماسی عمومی و فرهنگی می‌توانیم فرهنگ خودمان را به ملل دیگر معرفی کنیم و از این ظرفیت مهم گردشگری فرهنگی در چارچوب برگزاری نمایشگاه کتاب حداکثر استفاده را بکنیم. 

شاهنگی چهارمین آسیب نمایشگاه کتاب تهران را عدم برنامه‌ریزی برای طیف‌های مرتبط با نشر دانست و بیان کرد: قرار نیست نمایشگاه کتاب فقط برای ناشران برگزار شود. در همه جای دنیا برای نویسندگان، ویراستاران، صفحه‌آرایان، طراحان جلد و فعالان حوزه نشر از جمله چاپخانه‌داران، کتابداران و ... جشنواره سالانه‌ای برگزار می‌شود و در نمایشگاه کتاب به آنها بها می‌دهند. از آنها دعوت می‌شود و در قالب دورهمی علاوه‌بر اینکه همدیگر را می‌شناسند، به مردم هم معرفی می‌شوند و از ظرفیت جشنواره‌ای نهایت استفاده را می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • حضور ۲ هزار ۶۱۹ ناشر در نمایشگاه کتاب قطعی شده است/اتکای برپایی نمایشگاه به بودجه‌ دولتی کم است
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد
  • فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان افتتاح می‌شود
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ توزیع نقشه جانمایی غرفه‌ها از فردا
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • جهش تولید با رفع دغدغه معیشت کارگران محقق می‌شود