Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی شریعتی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در مورد حذف تخصیص ارز 4200 تومانی به گوشت وارداتی گفت: ما از این اقدام دولت حمایت می‌کنیم زیرا باعث خواهد شد که بساط رانت جمع شود. بانک مرکزی در اواخر سال گذشته سرانجام اعلام کرد که سیاست تخصیص ارز دولتی اشتباه بوده هرچند برای رسیدن به این نتیجه 13 میلیارد دلار ارز کشور از بین رفت و فساد زیادی ایجاد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون نیز با این تصمیم خوشحالیم که بساط دلالان و رانت‌خواران جمع می‌شود.

وی گفت: امیدواریم این یارانه‌ها از راه‌های دیگری همچون اعطای بسته‌های کمکی که شامل کالاهای اساسی باشد به جامعه هدف که همان اقشار آسیب پذیر هستند، برسد.

وی درخصوص اثرگذاری سیل بر محصولات کشاورزی گفت: بخش دامپروری بیشترین لطمه‌ها را از سیل می‌خورد. هرچند این امر باعث نخواهد شد که در بازار مشکلی به وجود آید. کسانی که امروز به دنبال القا کردن کاستی و کمبود در بازار کشاورزی به بهانه سیل هستند بیشتر به دنبال رانت واردات و گرانفروشی هستند. ضمن آنکه محصولات استراتژیک ما همچون گندم و شکر آن چنان آسیبی از سیل ندیده است.

شریعتی در مورد ممنوعیت صادرات پیاز و آزاد شدن صادرات گوجه‌فرنگی گفت: در اقتصاد امروز ممنوعیت معنا ندارد. این که یک‌شبه تصمیم بگیریم فلان کالا را ممنوع کنیم فقط به اعتبار صادرکنندگان لطمه می‌زند. آقایان وقتی کالایی گران می‌شود بلافاصله برای کنترل بازار صادرات آن را ممنوع می‌کنند دیگر این کار به یک شوی پوپولیستی تبدیل شده است. به جای اینکه بروند عوامل تاثیرگذار بر این افزایش قیمت را پیدا کنند فقط سراغ صادرکننده می‌روند.

وی ادامه داد: اگر نهادهای امنیتی و اطلاعاتی ریشه این افزایش قیمت‌ها را دربیاورند می‌بینند که این اختلاف قیمت نه به جیب کشاورز می‌رود نه صادرکننده، بلکه فقط یک عده خاص به اسم دلالی این وسط بهره می‌برند.

عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: این افراد، متخصص ایجاد موج روانی هستند و خیلی راحت در عرض یک ساعت کالایی را چندهزار تومان ارزان و یا گران می‌کنند. در آن طرف هم دولت صادرکننده را تهدید می‌کند که چرا ارز خود را به کشور برنمی‌گرداند، در حالی که 80 درصد صادرات غیرنفتی کشور در دست شرکت‌های بزرگ دولتی است اما چون زورشان به آنها نمی‌رسد به صادرکنندگان کوچک گیر می‌دهند. اگر دادستانی یک بار برای همیشه به بازار ورود کند و به جرم اخلال در نظام اقتصادی کشور آنها را تحت پیگرد قرار دهد ریشه آنها خشکانده خواهد شد  آن‌وقت می‌بینیم که با وجود صادرات، قیمت‌ها ارزان‌تر از امروز خواهند شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بخش خصوصی دلار سیل کشاورزی سیاست ارزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۹۴۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین صدر جدول نمایشگاه‌ها؛ ۸۵ درصد صادرات ایران برپایه نفت است

به گزارش خبرگزاری مهر، کاوه دلیری مدیرکل شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به توانمندی‌های صادراتی ایران، گفت: نمایشگاه ایران اکسپو در دو دوره اخیر رویکرد جدیدی را ایجاد کرده و چهار دوره قبل این نمایشگاه پیش‌از فراگیری بیماری کرونا بود؛ از دوره قبل بنا شد تا مهمانان خارجیِ متناسب و متمایل به همکاری با ایران به این نمایشگاه حضور داشته باشند.

مدیرکل شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران در گفت‌وگو رادیویی، افزود: کشوری مانند چین که دارای بازار بزرگی از واردات و صادرات است، حدود ۱۲۰ دوره نمایشگاه برگزار می‌کند و مخاطب مورد نظر خود را در اکثر نقاط جهان پیدا کرده و هم‌اکنون صدر تقویم نمایشگاه جهان است؛ علاوه بر این نمایشگاه واردات چین نیز طی ۶ دوره برگزار شد که این موضوع هم موقعیت مناسبی برای کشورش ایجاد کرد.

وی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون بیش از ۸۵ درصد صادرات ایران در دو گروه کالایی محصولات نفت پایه و محصولات معدنی عنوان می‌شود که ایده آل کشور نیست؛ بنابراین برنامه‌ریزی‌ها باید به سمت تولید و صادرات کالاهای با ارزش افزوده بیشتری باشد و از خام فروشی بپرهیزیم و صادرات خدمات را هم در حد گسترده‌تری انجام دهیم.

دلیری در پایان عنوان کرد: برای ثبت برخی محصولات ایرانی به ویژه دارو در کشورهای مختلف و تأیید استانداردها باید همت بیشتری در حوزه بازاریابی نشان دهیم.

کد خبر 6097210 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • چین صدر جدول نمایشگاه‌ها؛ ۸۵ درصد صادرات ایران برپایه نفت است
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • بی نیازی کشور به واردات ورق‌های گالوانیزه خودرو با میدان داری چهارمحال و بختیاری
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • قطع واردات ورق‌های گالوانیزه خودرو به کشور
  • چرا چینی‌ها به بازار مسکن نیامدند؟ / پورحاجت: سرمایه‌های بخش خصوصی در دیوان‌سالاری‌های ناکارآمد بخش دولتی حبس می‌شود؛ کسی هم خیالش نیست