Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

درحالی‌که واردات خودرو از طرف وزارت صنعت ممنوع اعلام شد، تعدادی از واردکنندگان توانستند پیش‌ازاین ممنوعیت ارز لازم برای واردات خودرو را تهیه‌کرده و به‌نوعی از این ممنوعیت مستثنا شوند.

به گزارش تین‌نیوز، واردات خودرو به ایران سال‌هاست که به خودروهای لوکس محدودشده و خودروهای ارزان‌قیمت، کم‌مصرف و پاک سهم ناچیزی از حجم بالای واردات خودرو به ایران را در اختیار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی‌ که بازه قیمتی محصولات تولیدی و مونتاژی خودروسازان ایرانی بین 20 تا 150 میلیون تومان است، بخش اعظم خودروهای وارداتی قیمتی بیش از 200 میلیون تومان دارند و بخشی هم که قیمت رقابتی با قسمت بالای جدول تولیدات داخلی را دارد معمولاً توسط خود خودروسازان یا شرکت‌های تابعه به ایران وارد می‌شود و به‌  این‌ ترتیب واردات خودرو هیچ سهمی در رقابت با صنعت داخلی ندارد.

حال در شرایطی که واردات خودرو بسیار محدودشده آیا بهتر نیست وزارت صنعت درصدد اجبار واردکنندگان به واردات خودروهای ارزان، کوچک، اقتصادی و پاک برآید؟

خودروهای وارداتی به ایران معمولاً باب طبع مرفهانی است که خودروهای لوکس، بزرگ و گران‌قیمت را می‌پسندند و خودروهای کوچک شهری که با قیمت کم، ابعاد کوچک و مصرف کم سوخت می‌توانند به رقابتی شدن بازار، کاهش ترافیک و کاهش مصرف سوخت کمک کنند هیچ سهمی در سبد خودروهای وارداتی ندارند.

از طرفی واردات خودروهای شاسی‌بلند که محبوب قلب ثروتمندان است با ابعاد بزرگ، مصرف بالای سوخت و قیمت گران نه‌تنها اقتصاد ایران را به مخاطره می‌اندازند، بلکه مصرف سوخت، آلودگی هوا و ترافیک را هم افزایش خواهند داد و به‌دلیل اختلاف قیمت با تولیدات داخلی هیچ سهمی از رقابت با این محصولات ندارند.

در شرایطی که ترافیک شهرهای ایران سرسام‌آور شده، مصرف بنزین هرروز بیش از قبل و آلودگی هوا به مرز بحران رسیده است، دیگر نمی‌توان سهل‌انگاری وزارت صنعت در باب واردات خودروهای پرمصرف، بزرگ و گران‌قیمت را نادیده گرفت.

در شرایط کنونی ایران اگر قرار باشد ارزی از کشور خارج شود باید همه منتفع شوند و نباید کالایی به ایران بیاید که بیش از 70 درصد جامعه فقط می‌توانند به آن نگاه کنند و حسرت بخورند.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: واردات خودرو ارز دولتی وزارت صنعت خودروهای لوکس ممنوعیت واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۷۸۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه خودروهای برقی آغاز شد

عرضه خودروهای برقی در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، براساس اطلاعیه جدید سامانه یکپارجه خودروهای وارداتی به آدرس saleauto.ir عرضه دور جدید خودروهای وارداتی آغاز شد. در این دور از عرضه دو واردکننده خودرو خودروی برقی عرضه می‌کنند.

در این اطلاعیه آمده است: به اطلاع آن دسته از متقاضیان محترم سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی که در اسفند ۱۴۰۱ ثبت نام کرده و اولویت آن‌ها مشخص شده می‌رساند، سامانه صرفاً جهت انتخاب خودروها به شرح جدول زیر از امروز یکشنبه مورخ ۱۴۰۳.۰۲.۱۶ تا ساعت ۲۳:۵۹ روز سه شنبه ۱۴۰۳.۰۲.۱۸ در دسترس است.در این مرحله متقاضیان می‌توانند یک اولویت از سبد محصولات اعلامی زیر انتخاب کنند. لازم به ذکر است هیچگونه ثبت نام جدیدی در این مرحله انجام نشده و انتخاب خودرو در سامانه صرفاً برای ثبت نام کنندگان مرحله اول که در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ حساب خود را بلوکه کرده‌اند است.

الف- خودروهای دارای قیمت قطعی در مبادی ورودی: جدول شماره ۱: قیمت فروش محاسباتی قطعی خودروهای وارداتی در مبادی ورودی واحد: دستگاه / ریال

تبصره: قیمت مندرج در جدول شماره یک، قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و … به قیمت‌های فوق اضافه می‌شود که واردکنندگان با رعایت آیین نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو می توانند نسبت به دریافت آن اقدام کرده و در موعد مقرر نسبت به تحویل خودرو اقدام کنند.

ب- خودروهای دارای قیمت علی‌الحساب در مبادی ورودی: جدول شماره ۲- برآورد قیمت فروش محاسباتی علی الحساب خودروهای برقی وارداتی در مبادی ورودی واحد: ریال / دستگاه

تبصره ۱ - قیمت علی‌الحساب اعلام شده، قیمت در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و … در هنگام صدور فاکتور نهایی به قیمت‌های قطعی و مصوب اضافه خواهد شد. واردکنندگان می توانند پس از فراخوان اولیه و با دریافت ۵۰% قیمت علی الحساب نسبت به انعقاد قرارداد با متقاضی اقدام نمایند.

تبصره ۲ - قیمت قطعی خودروهای مذکور پس از ارایه کلیه مستندات و مدارک مثبته و براساس آخرین ضوابط و مقررات تعیین و متعاقباً در سامانه بارگذاری خواهد شد.تبصره ۳ - عدم واریز وجه در هر یک از مراحل ذکر شده و حداکثر ۵ روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویت بندی سامانه خودروهای وارداتی حذف می‌شود

تبصره ۴ –کلیه شرکت‌های واردکننده باید مطابق آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو نسبت به تحویل خودرو و دریافت وجه از مشتریان اقدام کنند در صورت تاخیر در تحویل و… قراردادهای مذکور مشمول جرایم مندرج در آیین نامه فوق خواهند شد.

تبصره ۵ - تخصیص خودرو در این مرحله بر اساس رتبه ثبت‌نامی قبل متقاضی و اولویت انتخابی خودرو انجام می‌گیرد.

تبصره ۶ - آن دسته از ثبت نام کنندگان خودرو وارداتی که در مراحل قبل انتخاب خودرو انجام داده و در پرتال خود گزینه عدم تخصیص را مشاهده می‌کنند، در صورت تمایل نسبت به خودروهای ارائه شده در جداول فوق در این مرحله خودرو جدید انتخاب کنند.

تبصره ۷ - اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده ۱۹ آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات برعایدی سرمایه در اختیار نهادهای ذیربط قرار می‌گیرد.

کد خبر 750902

دیگر خبرها

  • حراج سکه بانک مرکزی؛ بهترین پیشنهاد برای خرید سکه دولتی
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد | این خودروها از چه برندی هستند؟ + جزئیات
  • عرضه خودروهای برقی آغاز شد
  • قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت +جدول
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟
  • رکورد قیمت خودروی چینی در ایران شکسته شد
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • معمای بنزین در ایران